XRP-houders hebben bijna 20.000 XRPL-accounts opgezet om deel te nemen aan een aankomende massale dropping van XRP-munten. Deze accounts hebben in totaal 1,1 miljard XRP in hun bezit.

Volgens XRP blockchain forensisch bedrijf xrplorer hebben in totaal 19.997 accounts een berichtsleutel ingesteld om tokens te ontvangen in de Spark token airdrop later dit jaar. De grootste opgezette rekening heeft ongeveer 168 miljoen XRP, de op één na grootste heeft 24 miljoen, en de derde 13 miljoen.

 

De airdropped tokens zullen Spark governance tokens zijn van Ripple partner Flare, die is ingesteld om één Spark token per XRP token een in aanmerking komende rekening te geven die op zijn portemonnee is gezet. Een „snapshot“ van de Bitcoin Up zal op 12 december worden genomen om de airdrop te laten plaatsvinden.

Flare’s airdropping token is bedoeld om slimme contracten naar het XRP-ecosysteem te brengen. In een interview met Crypto Eri, de medeoprichter van het bedrijf, Hugo Philion, bleek dat het doel is om „de use cases uit te breiden zonder het XRP-grootboek zelf te beïnvloeden“.

Philion voegde eraan toe dat Flare „minimaal tot geen effect zal hebben op het XRP-grootboek“, maar de waarde van XRP naar Flare zal transporteren om gebruikers in staat te stellen te profiteren van slimme contracten „op veel verschillende manieren“. Een van de use cases van het nieuwe netwerk, zegt hij, zal de uitgifte van stablecoins onderpand bieden, iets wat al „verschillende partijen“ geïnteresseerd heeft.

De penningendruppel zal Flare een totaal van 45 miljard Spark tokens aan XRP houders zien verdelen, maar Ripple zelf en een aantal van de voormalige werknemers van de startup zullen niet in aanmerking komen. Zoals gemeld, kondigde de crypto-uitwisseling Uphold eerder deze maand aan dat het de luchtdruppel steunde.