De Bitcoin daalde met $30.699, zijn laagste sinds 5 januari, na het uitbreiden van eerdere verliezen in de Aziatische handelsuren en was voor het laatst beneden 15 procent bij $32.675.

De Bitcoin stortte meer dan 19 percenten aan een laag van één week op Maandag in, die de cryptocurrency op spoor voor zijn grootste eendaagse daling sinds Maart zet aangezien zijn recente rood-gloeiende verzameling de buffers raakte.

Bitcoin en andere digitale munten werden maandag getankt en veegden zo’n 200 miljard dollar van de cryptocurrencymarkt.

De Bitcoin daalde met $30.699, het laagste bedrag sinds 5 januari, na het verlengen van eerdere verliezen in de Aziatische handelstijden en was voor het laatst met 15 procent gedaald naar $32.675.

Als de daling van één dag aanhield, zou deze de grootste zijn sinds Covid-19 in maart chaos veroorzaakte op de financiële markten.

De daling is een weerspiegeling van een bredere dollarstuit ten opzichte van belangrijke fiatvaluta’s, aangezien het vooruitzicht van hogere rentevoeten in de VS de populaire weddenschappen ten opzichte van de dollar tempert.

Het op één na grootste cryptocurrency-ethereum, dat zich vaak samen met de bitcoin beweegt, daalde met maar liefst 23 procent tot een dieptepunt van een week van $985.

De belangstelling voor bitcoin is gestegen, omdat institutionele beleggers het zwaar begonnen te kopen en het zagen als een inflatiehedge en als een aanwinstenbron als het op grotere schaal werd geaccepteerd.

De cryptocurrency verdubbelde meer dan in prijs van begin December tot een verslag $42.000 op Vrijdag, die sommige investeringsbanken ertoe brengt om voor een dreigende bel te waarschuwen.

BofA zei vorige week de populaire cryptocurrency van de wereld ,,blaast de deuren van vroegere bellen“, zoals de dotcom boom, China in de jaren 2000 en goud in de jaren ’70.

JP Morgan strategen, echter, zei dat bitcoin te voorschijn is gekomen als een rivaal van goud en kon de handel zo hoog als $146.000 als het wordt gevestigd als een safe-haven activa.

Crypto-investeerders ‚zouden bereid moeten zijn om al hun geld te verliezen‘, waarschuwt de Britse toezichthouder.

De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk heeft een scherpe waarschuwing voor consumenten die willen profiteren van de nieuwste crypto boom: wees klaar om alles te verliezen.

„Het ,,investeren in cryptoassets, of investeringen en het lenen verbonden aan hen, impliceert over het algemeen het nemen van zeer hoge risico’s met het geld van investeerders,“ de Financiële Instantie van het Gedrag bovengenoemd in een verklaring Maandag. „Als consumenten in dit soort producten investeren, moeten ze bereid zijn om al hun geld te verliezen.“

De FCA maakt zich onder meer zorgen over de prijsvolatiliteit, de complexiteit van de aangeboden producten en het gebrek aan regelgeving voor consumentenbescherming rond veel van de producten.

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, is het afgelopen jaar meer dan verviervoudigd, wat herinneringen oproept aan de manie van 2017 die van cryptocurrency’s een begrip maakte voordat de prijzen net zo snel instortten. Bloomberg